Kalendersiden - sidst redigeret d. 22/5 - 2018
hoved
sten
Menu fredsministerium.dk
Forsiden
eng About us
Kalender
Kontakt
Link
Materiale ideer
Nyheder fra fredsministerium.dk
og tilsluttede organisationerer

Om os
Oversigt
Støt os
Arkiv

 

6. August - mindedag
21. september - FN's fredsdag
Bliv medlem af den internationale kampagne Stop Killer Robots
D. 13/4 - 2018: 26 lande er nu for et forbud mod autonome dræber robotter

 

Kalendersiden Kontakt - Oversigt

Kalender for 2018

 

D. 24/2 Årsmøde i fredsministerium.dk

Referat - klik her
Arbejdsprogram - klik her

 

D. 9/3 bestyrelsesmøde

Referat klik her.

 

 

Flens
Foto Poul Eck Sørensen - 2017

D. 31/3 Påske-fredsmarch i Flensborg / Flensburger

Ostermarsch start ved Nordentor.
Flere oplysninger klik her.

Sidens top.

 

D. 9/4 mandag kl. 18:15,
bestyrelsesmøde via Skype

Forsalg til dagsorden.

Referat

 

D. 1. maj, tirsdag - i Aarhus og Esbjerg m.fl. deltager fredsgrupper som er medlem af fredsministerium.dk
Aarhus:
Er der et alternativ til oprustning og konfrontation?

Se dias til oplæg ved
Carsten Andersen, Århus mod Krig og Terror
og Hasse Schneidermann, Fredsministerium

 

Aarhus:

aarhus

 

aarhusKC

Sidens top.

 

Esbjerg:

I Esbjerg gik Esbjerg Fredsbevægelse med i1. maj demonstrationen med et banner med teksten:
Forbyd autonome dræberrobotter.

banner

 

Esbjerg Fredsbevægelses telt blev grundigt besøgt og der blev delt foldere ud til deltagerene i 1. maj om autonome dræber robotter og droner.

telt

 

 

tvin

D. 11 - 13/5 Tvind campus in Ulfborg, Western Jutland, Denmark.

PEACE IS MORE THAN A LACK OF WAR.

Therefore, we want to LEARN about the roots of the problem and ACT upon it. During the fourth edition of the conference, we would like to tackle the issue of PREJUDICE, an obstacle on the way to creating a sustainable peace. We are called to do JUSTICE to all who suffer from misunderstanding and from being misunderstood. Because, THERE IS NO PEACE WITHOUT JUSTICE.

"Meeting the Other". Læs mere her

 

D. 15/5, tirsdag. Støt af al-Naqba 15. maj

70-året for Nakba – Katastrofens dag – Israels oprettelse
500 palæstinensiske landsbyer blev jævnet med jorden i det nuværende Israel.

Naqba

Arr. i Esbjerg: Palæstinagruppen, som Esbjerg Fredsbevægelse er med i.

Sidens top.

 

plakat

D. 18 - 20/5 Nordiska fredssamtal
i Degerfors 2018

Folkets Hus i Degerfors, Värmland.

Udvikle nordisk fredssamarbejde. Vi trænger til at få overblik over relevante nordiske fredsgrupper og at invitere dem til vores arrangementer. Deltagelse i Degerforsmødet i august - samkørsel fra hhv. Århus og København: Vores alternative input kunne være Nordisk Alliancefrihed og Østersøen som Fredens Hav.

Overnatningsmulighed tæt ved, se f.eks.her.

Læs mere her. Her er også beskrevet hvordan du tilmelder dig.

Oplæg af Hasse Schneidermann, formand fredsministerium.dk om Ny nordisk sikkerheds- og forsvarspolitik

Oplæg fra Esbjerg om Autonome Dræber Robotter

Sidens top.

D. 14 - 17/6 Folkemødet Bornholm

KOM OG SÆT FREDEN PÅ DAGSORDENEN VED FOLKEMØDET PÅ BORNHOLM I 2018

Fredsministerium er på Bornholm i en hel uge - og du kan være med!

 

optaden

 

Vi holder fredshøjskole fra den 11. juni til den 18. juni på Store Lærke-gård tæt på Folkemødet med hyggeligt samvær og gode workshops.

En hel uges ophold giver mulighed for nogle dages intenst samvær, hvor vi både kan udveksle viden og erfaringer, og planlægge aktiviteter til selve Folkemødet.

Du kan deltage i workshops fra 11.-13. juni og være med til at udvikle alternativer til oprustning og konfrontation, og for eksempel finde ud af, hvordan vi gør Østersøen til et Fredens Hav, får stoppet produktionen af dræberrobotter og får danske politikere til at skrive under på FNs forslag om totalt forbud mod A-våben.

Under selve folkemødet 14.-17. juni spreder vi fredsbudskabet i andres telte, i optog gennem folkemødemylderet, fra talerstolene og via egne arrangementer:

Torsdag 13:15–14:00 Dialogmøde i Civiltinget - Alliancefri nordisk sikkerhedspolitik

Fredag 17:00–19:00 Pop-Up om Østersøen som Fredens Hav – ved D99

Lørdag 14:00–16:00 Pop-Up om alternativer til ny kold krig i Europa – ved D99

Søndag 9:00–10:00 Pop-Up med sange om fred – ved A99

Fredsministerium er et netværk af fredsgrupper, der arbejder for et fredsministerium i statsligt regi. Vi ønsker en ambitiøs og fredsaktivistisk sikkerhedspolitik med visioner.

Verden har ikke brug for mere militær, men for vilje og evne til at løse konflikter med ikkemilitære midler!

Sidens top.

 

Dialogmøde Torsdag 14. juni 13.15.- 14.00 i Civiltinget (C8)

Fredsministerium inviterer til politisk dialog om alliancefri dansk, nordisk og europæisk forsvars- og sikkerhedspolitik

I alt for mange år har en aktivistisk udenrigspolitik været ensbetydende med dansk deltagelse i den ene væbnede aktion efter den anden: Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien, Irak. Den offentlige debat handler derfor oftest om forsvarspolitik og øgede forsvarsbudgetter, hvilket med den stigende krise mellem NATO og Rusland kun har taget til. Det er en alarmerende og farlig udvikling og frygten for en ny kold og varm krig i Europa er vokset frem igen.

Dialogmødet er et initiativ til at vende udviklingen og spørger en række eksperter og politikere om USA fortsat skal være Danmarks nærmeste allierede i udenrigs- og sikkerhedspolitiske spørgsmål eller skal vi udvikle en selvstændig dansk, nordisk og fælles Europæisk politik på området – og hvad den i givet fald så skal bestå af?

ca

Carsten Andersen, bestyrelsesmedlem i fredsministerium taler om behovet for en ny dansk udenrigs- og sikkerhedspolitisk kurs med udgangspunkt i den nye sikkerhedspolitiske situation og med visionen om Norden som alliancefrit område og Østersøen som Fredens Hav, som centralt omdrejningspunkt.

cj

Christian Juhl, udenrigspolitisk ordfører og ordfører for Nordisk samarbejde i Enhedslisten, medlem af udenrigsudvalget og Nordisk Råd og præsenterer her den nordiske venstrefløjs forslag til en politik for fred og nedrustning – formuleret af den venstresocialistiske og grønne gruppe i Nordisk Råd 2017.

jbn

Jørn Boye Nielsen fra Rådet for International Konfliktløsning fremlægger RIKOs bud på en bæredygtig dansk udenrigs-og sikkerhedspolitik med vægt på ikke-militære komponenter, diplomati, internationale organisationer og konfliktløsning.

Sidens top.

 

 

fredsmin

 

Pop-Up Event Fredag 15. juni 17.00 – 19.00 ved Brandstationen (D99)

Truslen fra Rusland er overdrevet - NATO og Rusland bør afstå fra oprustning og offensive øvelser.

Mød fredsfolk med drømme om Østersøen som Fredens Hav. Danmark har været krigsførende i årtier, og er fortsat indblandet i Afghanistan, Irak og Syrien. Indkøb af krigsfly til milliarder og øgede forsvarsbevillinger skal gøre Danmark kampklar mod den "alvorlige trussel fra Øst", som forsvarsministeren tordner om. Fredsministerium mener truslen er overdrevet – og det samme gør forsvarschefen og efterretnings-tjenesten!

Danmark bør kritisere NATOs krav om øgede militærbudget og støtte til atomvåben - det er våbenkapløbet med Rusland, der er farligt. Vi er imod militarisering af Bornholm og øerne i Østersøen, hvor både NATO og Rusland burde afstå fra oprustning og offensive øvelser. Vi arbejder for Østersøen som et Fredens Hav, for der findes alternativer: Tag angrebet ud af forsvaret - skab en fredsaktivistisk udenrigspolitik, fokuseret på ikkemilitærkonfliktløsning.

Fredsministerium er et netværk af fredsgrupper, der arbejder for et fredsministerium i statsligt regi. Vi inviterer til uformel samtale i folkemødemylderet - Kom og vær med!

 

Pop-Up Event Lørdag 16. juni 14.00 – 16.00 ved Brandstationen (D99)

Et våbenkapløb med Rusland kan føre til krig - hør om realistiske alternativer til oprustningen. Mød fredsfolk med alternativer til ny kold krig i Europa.

Danmark har været krigsførende i årtier, og er fortsat indblandet i Afghanistan, Irak og Syrien. Indkøb af krigsfly til milliarder og øgede forsvarsbevillinger skal gøre Danmark kampklar mod den "alvorlige trussel fra Øst", som forsvarsministeren tordner om. Fredsministerium mener truslen er overdrevet – og det samme gør forsvarschefen og efterretningstjenesten!

Danmark bør kritisere NATOs krav om øgede militærbudget og støtte til atomvåben - det er våbenkapløbet med Rusland, der er farligt. Vi opfordrer i stedet både NATO og Rusland til at afstå fra oprustning og offensive øvelser.

Vi foreslår realistiske og gennemprøvede alternativer til krigspolitikken med fokus på FN, ikkemilitær konfliktløsning, nedrustningsforhandlinger og afståelse fra offensive øvelser – også i Østersøområdet.

Fredsministerium er et netværk af fredsgrupper, der arbejder for et fredsministerium i statsligt regi. Vi inviterer til uformel samtale i folkemødemylderet - Kom og vær med!

 

Pop-Up Event Søndag 17. juni 9.00 – 10.00 ved Danchells plads (A99)

Syng morgensang med fredsfolk med alternativer til ny kold krig i Europa. Mød fredsfolk der tror på sange om fred!
Fredsministerium kickstarter sidste morgen på Folkemødet med gode fredssange. Vi er et netværk af fredsgrupper, der arbejder for et fredsministerium i statsligt regi - gennem dialogmøder med eksperter og politikere om en selvstændig dansk sikkerhedspolitik.

Danmark har været krigsførende i årtier, og er fortsat indblandet i Afghanistan, Irak og Syrien. Indkøb af krigsfly til milliarder og øgede forsvarsbevillinger skal gøre Danmark kampklar mod den "alvorlige trussel fra Øst", som forsvarsministeren tordner om.

Fredsministerium mener truslen er overdrevet - det er våbenkapløbet med Rusland, der er farligt. NATO og Rusland bør afstå fra oprustning og offensive øvelser - også i Østersøområdet. Vi foreslår realistiske og gennemprøvede alternativer til krigs-politikken med fokus på FN, ikkemilitær konfliktløsning og nedrustningsforhandlinger.

Fredsministerium er et netværk af fredsgrupper, der arbejder for et fredsministerium i statsligt regi. Vi inviterer til uformel samtale i folkemødemylderet - Kom og syng med!

 

Fredsministeriums fredshøjskole på Bornholm får atter base på Store Lærkegård på Lærkegårdsvej 5 mellem Tejn og Sandkås i gå- og cykelafstand af Folkemødet.

larkegaard

Kære fredsven.  

Jeg sender dig en opdateret invitation med fredsministeriums aktiviteter, når der er Folkemøde på Bornholm i juni.    Fredsministeriums fredshøjskole får atter base på Store Lærkegård på Lærkegårdsvej 5 mellem Tejn og Sandkås i gå- og cykelafstand af Folkemødet - og der er også plads til dig !    Som du også kan se nedenfor, kan du bo billigt på Store Lærkegård ved at booke en seng eller et helt værelse som det passer dig bedst.   Men du skal gøre det med det samme og senest 13. maj !   

Du kan enten leje en seng for 500 kroner i et rum sammen med 3 andre, eller fylde et helt værelse med dine egne fredsvenner for 2000 kroner. Prisen er den samme uanset om du vil bo på Lærkegården i alle dage fra den 11. til den 18. juni, eller kun under selve Folkemødet fra den 14. til 18. juni.  

Du kan enten selv prøve at finde nogle andre at dele værelse med eller skrive til os - så vil vi indlogere dig trygt og godt med andre.   

Store Lærkegård er ikke et hotel, men et fællesskab hvor alle hjælper til. Du kan leje sengelinned og håndklæde for 60 kroner.  Vi har også plads til enkelte telte med adgang til fælles­bruser.  Vil du overnatte i telt koster det 150 kroner pr. person uanset antallet af dage.   

Der er begrænset plads, og fordeling af pladser foregår efter først til mølle-princippet.  Du vil hurtigt få svar via mail om der var plads, om betaling og andre detaljer.  Først når din betaling er sket, er din booking garanteret.   

Skriv en mail om hvor mange pladser, du har brug for og hvornår du/I ankommer og rejser igen. 

Husk også tydelig angivelse af dit og dine eventuelle samboendes navne  - og send mailen senest 13. maj til Carsten Andersen på carsten@fred.dk    

Jeg håber at vi ses på øen.   Fredelig hilsen   Hasse Schneidermann Formand for bestyrelsen www.fredsministerium.dk hasse.schneidermann@gmail.com Mobiltelefon: 2333 4460

Fredsminsterium.dk
Facebook.com/Fredsministerium.dk
Gamip.org

Invitationen som pdf-fil

Beløb kan sendes til fredsministerium.dk på

konto i Merkur Andelskasse: 8401 1192485

Sidens top.

 

 

D. 18 - 24/6 - uformel fredshøjskole på Lærkegården

Folkemødet 2018 åbner torsdag 14. juni kl. 11.30 og lukker søndag 17. juni kl. 12.00.
Der er fri entre og alle events er gratis. Igen i år kan man se frem til et spændende program med en masse debatter, oplæg, taler og meget mere.

Udvikle og deltage med oplæg i andre organisationers telte, mobile events og andre udadvendte aktiviteter & manifestationer under Folkemødet på Borholm i uge 24 og efterfølgende arrangere en uformel fredshøjskole på Lærkegården i uge 25, med henblik på at øge samarbejdet, gennemslagskraften og målrettetheden

fredsministerium.dk på Bornholm se forsiden

Om Folkemødet på Bornholm

born

Sidens top.

 

Velkommen til udviklingsmøde

Tirsdag d. 19/6 kl. 19:00 - 21:00
Café Mellemfolk, Vester gade 69, Aarhus C

Sammen med Brit Marie forsøger vi nu at samle det Østjyske fredsmiljø til et fælles fredsarrangement i the Dome of Visions i Århus.

Britt har foreløbigt booket Domen hele dagen, så vi håber at se dig til udviklingsmødet, hvor vi sammen skal finde ud af hvad en markering af FN’s fredsdag skal indeholde.

Fredelig hilsen og vel mødt !

Britt Marie Hermandsen
(Fredsaktivist)
&
Hasse Schneidermann
(Formand for fredsministeriums bestyrelse)

Se indkaldelse til udviklingsmødet.

 

Bestyrelsesmøde i fredsministerium.dk

Forslag til dagsorden.

 

Sidens top.

sctHans

 

 

Invitation

Inge Genefke-prisen for 2018 uddeles til Tribunalforeningen og arbejdet for et tribunal til undersøgelse af Danmarks krige i Irak og Afghanistan.

Overrækkelsen vil ske torsdag 5. juli 2018 kl. 14 i Internationalt Presse Center (IPC), Skindergade 7, København.

Læge, dr.med. Inge Genefke, der dagen efter fylder 80 år, vil motivere og overrække prisen til Tribunalforeningen.
På et kort pressemøde derpå vil advokat Bjørn Elmquist fortælle om baggrund, grundlag og planen for tribunalet og høringen i København 10.-11. november samt besvare spørgsmål.

Baggrunden for stiftelsen af Tribunalforeningen i januar 2016 var regeringens lukning af Irak-Afghanistan Komissionen i 2015, der satte en stopper for udredningen. Foreningens formål er at etablere et uafhængigt tribunal der nu er nedsat og vill undersøge følgende:

Var de krige i Irak og Afghanistan, som Danmark deltog i, lovlige i forhold til international og national lovgivning?

Overholdt danske soldater og andre af vore officielle aktører krigens love i Irak og Afghanistan?

Kan resultatet af undersøgelsen få retlige konsekvenser for danske ministre, embedsfolk, officerer, militært personel i øvrigt og andre ?

Tribunalet består af sagkyndige eksperter fra forskellige samfundsområder: Bente Rich (speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri), Bjørn Elmquist (advokat og journalist samt tidligere MF), Christen Sørensen (professor i nationaløkonomi og tidligere overvismand), Ole Hartling (overlæge, dr.med. og tidligere formand for Etisk Råd) og Preben Søegaard Hansen (jurist med fokus på humanitær folkeret og menneskeret).

Tribunalet vil arbejde med undersøgelser, vidneudsagn og en høring i København 10.-11. november 2018. Tribunalets medlemmer arbejder frivilligt og ulønnet, og tribunalet fungerer uafhængigt af Tribunalforeningen, som stiller sekretariatsbistand til rådighed.

Inge Genefke-prisen uddeles hvert andet år af Anti-Tortur Støttefonden (ATSF) til et initiativ eller en person, som har gjort en fremragende indsats for bekæmpelse af tortur i verden. Prisen er opkaldt efter Inge Genefke som i 1982 stiftede verdens første center til behandling og rehabilitering af torturofre RCT (Rehabiliterings- og Forskningscentret for Torturofre) og siden i 1985 IRCT, det Internationale Rehabiliteringsråd for Torturofre.

Tidligere modtagere af prisen er: Veli Lök, Tyrkiet (2004), Monica Feria, Peru (2006), Frances Lovemore, Zimbabwe (2008), June Lopez, Filippinerne (2010), José Quiroga og Jim Jaranson, USA (begge i 2012), Lilla Hardi, Ungarn (2014) samt Diana Kordon og Dario Lagos, Argentina (2016).

Efterfølgende vil ATSF være vært for et glas vin m.v.

Yderligere oplysninger: Tue Magnussen, Anti-Tortur Støttefonden, ATSF, mobil 23351088, Global klimamarch med opråb til vores politiske ledere

 

 

D. 6. august - mindedag.

16000

Her en 2017 folder fra Århus og fra Esbjerg til inspiration til dette års foldere.

 

21. september - FN's fredsdag

FN’s Fredsdag er ikke bare en markering af ønsket om fred; men også en dag, hvor FN opfordrer til global våbenhvile.
En dag med våbenhvile kan betyde, at fredsforhandlinger genoptages, og at humanitære organisationer får mulighed for at bringe medicin, mad og telte ud i konfliktområder – hvis regeringer og civilsamfund følger op med handling.

I år vil fredsministerium søge at gentage successen med en fredssejlads i København og så, sammen med Brit Marie forsøge at samle det Østjyske fredsmiljø til et fredsarrangement i the Dome of Visions i Århus.

I Esbjerg vil vi opføre gadetater om autonome dræber robotter i Herups Have.

 

D. 9/11 80 året - Krystalnat

I Esbjerg har vi fakeloptog med efterfølgende foredrag og debat på Hovedbiblioteket.

 

D. 11/11 kl. 11 - 100 året for
1. Verdenskrigs afslutning.

1v

Foto: UK Ministry ofDefence.
War Graves at Tyne Cot Cemetary, Belgium. Thousands of graves of British and Commonwealth soldiers at the Tyne Cot cemetary in Belgium.
Link til billede - 1. Verdenskrig

1. verdenskrig blev startet fordi 2 mennesker blev dræbt. Dette burde være et anliggende for politiet ikke for militæret. Det burde have været muligt at løse med forhandlinger. Her blev ca. 6,5 mio civile dræbt og ca. 9,7 mio soldater dræbt.

I Esbjerg laver vi en udstilling om emnet til biblioteker mm.

Sidens top.

¡

 

Kontakt bestyrelse i fredsministerium.dk:

 

Hasse Schneidermann

hasse

(Aldrig Mere Krig)
Formand for bestyrelse
Mobiltelefon: 2333 4460
hasse.schneidermann@gmail.com

Sidens top.

 

Carsten Andersen

carsten

fra Århus mod Krig og Terror
Tlf. 22385234
mail carsten@fred.dk 

Sidens top.

 

Helge Ratzer

helge

Aktiv i Århus mod Krig og Terror.
Tlf. 20 47 96 99.
E-mail: helgeratzer@outlook.dk
Skype: helge.ratzer

Sidens top.

 

“Presley” som kaldenavn
BeVan Presley

presly

Tid til fred, aktiv mod krig
Nej tak til nye kampfly
bevanpresley@gmail.com
2783 2881

Sidens top.

 

Poul Eck Sørensen

poul

Formand for Esbjerg Fredsbevægelse
peaceweb.dk
Medlem af FN-forbundets Freds - og Konfliktløsningsudvalg.
fnforbundet.dk/
Ansvarlig for denne hjemmeside.
Privat mobil: 61 67 82 49
(på lydløs i arbejdstiden)
Privat e-mail: poul@peaceweb.dk
Skype: poul.eck.soerensen
Adresse: Willemoesgade 29
DK 6700 Esbjerg

 

Hjemmesiden

Kontakt Poul Eck Sørensen med ideer / rettelser til hjemmesiden. E-mail m.m. se ovenfor.

Sidens top.

Oversigt

About us

Arkiv

>> 2018

>> 2017

>> 2016

>> 2015

>> 2014

>> 2013

>> 2012

Forsiden

Kalender

Kontakt - venstre spalte

Link

Materialer, Inspiration til

Nyheder fra fredsminsterium.dk og medlemsorganisatoner.

Om os

Oversigt - denne spalte

Støt os

Sidens top.

nKfly

Bornholm 2017

Sidens top

 

born16

Bornholm 2016

Sidens top.

 

 

bornh

Bornholm 2015

Sidens top

 

born14

Bornholm 2014

Sidens top

 

born13

Bornholm 2013

Sidens top

 

skilt4